Missie en visie

Bij Mama Kenia geloven we dat onze bijdrage Nederland mooier maakt. Dat doen we door onze talenten, vaardigheden en vrolijkheid in een moderne onderneming te gieten.

In ons professionele bedrijf die midden in de Nederlandse maatschappij staat en bij deze tijd hoort, vormt ‘de verbinding’ het kloppende hart van alles wat we doen. Co-creatie, bijdragen, vreugde en voldoening zijn hierbij de sleutelwoorden.

Binnen de Afrikaanse gemeenschap smullen we onderling dagelijks van allerlei gerechten. Mama Kenia wil de verbinding leggen en deze gerechten toegankelijk maken voor een breed publiek. Daarnaast wil zij bijdragen aan een gezond ondernemersklimaat binnen de Afrikaanse en Nieuwe Nederlanders gemeenschapen. Anno 2018 zijn alle nationaliteiten van de wereld vertegenwoordigd in Amsterdam. Wat een verrijking van onze keuken! Naast de bitterbal en frikandel is het daarom tijd voor de samosa’s van Mama Kenia!

De uitdaging

Anno 2020 wonen er bijna 400, 000 Afrikanen in Nederland (Bron: CBS). Toch zijn er, naast de bekende Ethiopische restaurants, nauwelijks andere Afrikaanse food ondernemingen te vinden en geen één typisch Afrikaans product op de gangbare Nederlandse borrelkaart. Dit terwijl de Afrikaanse keuken taalloze vlees, vega, vegan en glutenvrije mogelijkheden kent die voortrefelijk bij de Nederlandse horeca aanbod zouden passen.

 

Onze sociale impact

Met Mama Kenia willen we laten zien dat er plek is voor een succesvolle Afrikaanse food onderneming in Nederland,  bijdragen aan een meer divers aanbod van gerechten net zoals in andere wereldsteden zoals Londen, Parijs en New York en een inspiratie zijn voor ondernemende Afrikanen en Nieuwe Nederlanders.

Met ons werk leveren we een belangrijke bijdrage aan de locale economie, aan de creatie van werkgelegenheid en aan het verrijken van de Nederlandse maatschappij.